Nelleke Bos

Over het ontstaan van NachtzonEen zonsverduistering betoverde me. De maan schoof voor de zon, midden op de dag, en alles werd schemerig. Vogels kwetterden dat de nacht viel, en een uurtje later ontwaakte de natuur als herboren. Op die dag zag ik licht en donker in elkaar vallen. En eigenlijk is het overal zo. We kennen tegenpolen als dag en nacht, man en vrouw, zomer en winter. We leven met de uitersten, en ik geloof dat het onze taak is om de uitersten te verenigen. Licht in het leven staan gaat niet zonder je schaduw in de ogen te kijken. De dag bestaat niet zonder de nacht. Nachtzon wil licht in donker beschrijven - Nachtzon wil zon en maan een plek geven naast elkaar.

WensMet mijn teksten wil ik verwonderen, en vrolijk maken, maar ook een werkelijkheid laten zien die je misschien niet vanzelf ziet. Met woorden kun je mensen helpen om een bredere blik te ontwikkelen, ze bewust te maken. Soms heb je daar andermans blik voor nodig, als een spiegel. Mijn schrijven mag licht zijn, toch vind ik het belangrijk om met een open blik en een open geest te leven. Je ogen niet te sluiten voor je eigen schaduw, of de zwaarte die ook in de wereld is. Voor mij woont het zien in het kleine: in je directe leefomgeving, in je gezin. Kun je de schoonheid zien in jezelf en om jou heen? Dan maak je de wereld vanzelf een mooiere en fijnere plek om te zijn. Ik schrijf over wat ik zelf meemaak, zodat je iets kunt herkennen dat wellicht in jouw leven net zo gaat. Je hoeft geen wereldverbeteraar te zijn om toch iets moois teweeg te brengen.

Wil je meer lezen? Op mijn blog houd ik je op de hoogte van de wereld zoals ik die ervaar.

Over mij

nelleke bos Wat ik zie en droom, beschrijf ik zoals een ander tekent of zingt, lesgeeft of huizen bouwt om de wereld in zijn kleur te laten zien. Het is voor mij een manier om in verbinding te staan met de mensen om me heen. In verbinding met schoonheid & harmonie, met levenskracht en plezier in het leven. Tekst als soulfood.

Mijn werk als tekstschrijver is op dit moment voor mij een vorm van contact: woorden raken aan. Woorden kunnen een visie op de wereld in kaart brengen. Of ik nu een tekst schrijf vanuit mijn beleving, of dat ik in de visie van een ander mens duik, er komt altijd iets helders uit tevoorschijn.

Ik heb Nederlandse taal en cultuur gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Voor de doctoraalfase koos ik voor de specialisatie Moderne Letterkunde. Mijn masterscriptie 'Ik vaar in een vogel' heb ik mogen schrijven over lucebert. Ik heb mijn hart verloren aan deze mysterieuze schilder-dichter die haast alle vormen van kunst benut om deze onbegrijpelijke wereld in kaart te brengen.