Nachtzon redigeert

Redactie voor educatieve uitgeverijen

Voor verschillende toonaangevende uitgeverijen werk ik aan lesmethoden voor het basisonderwijs als tekst- en beeldredacteur. Ik werkte mee aan: NatuNiek (2007), Wijzer door de Wereld (2008), RekenRijk 2 (2009), Taal Actief (2012) en Staal (2013).Nachtzon schrijft

BoekenIn 2014 schreef ik in opdracht van Alcochem een jubileumboek over het 40-jarig bestaan van dit groeiende bedrijf. Een internationaal feestboek vol interviews en waardevolle informatie over de bedrijfsgeschiedenis. Een verzameling hoogtepunten, terugblikken en een inkijkje in de toekomst. Als relatiegeschenk gaat het nu de wereld over.

In 2010 verscheen mijn boek Pelgrimeren. Onderweg naar Santiago de Compostela - een inspiratieboek bij uitgeverij Forte. Hiervoor zocht ik samen met Karin Snoep naar de verhalen achter de pelgrim, de universele thema's die ieder mens ontmoet die zo moedig is om zijn eigen weg te gaan. Daaraan verbonden hebben we een handzaam schrijfboekje uitgebracht voor iedereen die wandelend de beste gedachten ontwikkelt: het Logboek voor pelgrims. Bestel hier het boek 'Pelgrimeren'.

Naast het schrijven van mijn eigen boeken werk ik ook in opdracht van mensen wiens visie ik passend kan verwoorden. Ik interview mensen voor tijdschriften, maar ook voor hun eigen website of praktijk. Zo schreef ik voor fotografie-kunstenares Patricia van de Camp, werkte met verhalenverteller Mirjam Mare, en met organisaties als stichtingvertellen.nl, vertellen.nl en vertelacademie.nl. Lees meer

Columns voor Nieuw Gezin Nederland

Samengestelde gezinnen zijn er steeds meer, en het is een kunst om een succes te maken van twee gezinnen. Ik heb een vaste plek als columnist voor dit stoere magazine.

Artikelen voor Kiind Magazine

Bewust ouderschap begint bij Kiind Magazine. Een online tijdschrift vol levenslust voor ouders en andere coole opvoeders. Ik schrijf ook voor dit magazine. Lees maar!

Interviews voor de Krant van de Aarde

Interviews zijn geweldig om snel een goede indruk te krijgen van iemand. Zo schreef ik voor de Krant van de Aarde.

Evenementverslag voor SNP

Voor SNP legde ik verslag van een informatiedag over wereldse vakanties voor jong en oud. Kijk maar!

Patricia van de Camp

Voor fotograaf Patricia van de Camp verwoordde ik haar visie, als tekstuele begeleiding bij haar beeldende kunstenaarschap.